14 Mayıs 2012 Pazartesi

EV YAPIMI KUMPİR


Uzun zaman önceden kalan bir tarifi yazmak bugüne kısmet oldu. Kumpir kimsenin karşı koyamayacağı bir lezzet bence. Bu tarif de çok pratik ve lezzetli. Tarifin aslı canım dostum Yelizciğimin. O, yuvarlak ortası delik kek kalıbında yapıyor. Ben de bu şekilde denedim. İlk bulduğunuz fırsatta siz de mutlaka deneyin.
Hepinize iyi haftalar, sürprizli güzel haberler alın….
MALZEMELER:
5-6 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
4-5 adet büyük boy doğranmış sosis
4 yemek kaşığı doğranmış yeşil zeytin
10 adet doğranmış kornişon turşu
1 kutu konserve mısır
1 kutu konserve garnitür
Tuz, pul biber
1 yemek kaşığı ketçap
Süslemek için: ketçap, mayonez
YAPILIŞI:
1. Patatesler sıcakken içerisine tuz, pul biber, ketçap, tereyağı ve kaşar peyniri eklenerek patates ezici veya bir çatal yardımıyla püre haline getirilir.
2. Püre yapılan patatesler büyük boy bir borcama yayılır ve üzeri iyice kaşıkla bastırılır. Üzerine sosisler yerleştirilerek önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 1-20 dakika pişirilir.
3. Fırından çıkan kumpire diğer malzemeler eklenir. Ketçap ve arzuya göre mayonez ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder